Kompetent solcellsinstallatör i Malmö och Lund

Det finns mycket att vinna på att installera solceller på ditt hus, din fastighet eller din affärslokal. Det är en mycket miljövänlig och helt icke-fossil energikälla, den sparar pengar på elräkning och är smidig att installera.

Söker du en kompetens solcellsinstallatör i Malmö, Lund och hela Skåne? Välkommen att kontakta oss på Alfa Solvind i Skåne så hjälper vi dig! Vi kan anpassa en solcellsinstallation som passar din byggnad och dess specifika förutsättningar. Nöjda kunder är vårt främsta mål!

Specialutbildade montörer

Våra solcellsinstallatörer är specialutbildade för uppdraget och har genomgått en genomgripande teoretisk och praktiskt utbildning. Firman är registrerad hos elsäkerhetsverket och utför egenkontroller. 

Vi levererar en helhetslösning – du behöver inte ha kontakt med någon annan under installationsprocessen. För att resultatet ska bli så bra som möjligt samarbetar vi med noga utvalda partners som har gedigen kunskap efter ett långvarigt arbete med solceller. På detta sätt kan vi försäkra oss om att vi är kvalitets säkrade långt utöver branschens standard och med verktyg som är kvalitetssäkrade rakt igenom.

Solcellsinstallatör i Lund och Malmö med beprövade metoder

När vi utför en solcellsinstallation arbetar vi med trygga och beprövade metoder. Panelerna monteras fast på stabila skenor av aluminium som är fastsatta i taket. Vi väljer takfästen efter taktyp, olika tak kräver olika fastsättningsmetoder. Men materialet vi använder är alltid av högsta tyska kvalitet, från de välrenommerade leverantörerna Schletter och Altec Med våra solcellsinstallatörer i Malmö och Lund kan du lita på att arbetet blir korrekt utfört från start till mål. 

Bygglovs behövs oftast inte

Många undrar om det behövs bygglov för att installera solceller på ett hustak. Svaret är att det inte behövs i de flesta fall inom detaljplanerat område. Undantag finns dock för byggnader som anses ha kulturellt värde. I de flesta kommuner ses takmontage av solpaneler som likvärdigt med att byta material på taket. Men det kan vara bra att kontakta kommunen för att kontrollera om ditt solcellsprojekt är förenligt med detaljplanen.