Integrerade solpaneler i Kävlinge

Kunden i Kävlinge ville skaffa solpaneler samtidigt som taket skulle läggas om. De ville ha integrerade paneler för att slippa köpa nya betongpannor och för att solpanelerna skulle smälta in i taket. Alfa Solvind monterade dessa paneler som ger 14.000 kWh per år.

Borgeby

Bröderna Einarsson som driver Fågel och Vilt i Borgeby ville satsa på solceller men hade inga lämpliga tak. Så vi monterade solpanelerna på marken! Det räckte med en yta på 20 x 40 m för att få plats med 210 paneler. Anläggningen kommer ge 58.000 kWh under ett år!

Villa i Dalby

En villa på Dammgatan i Dalby har nu fått 38 paneler på totalt 11 kW. De  kommer ge ca 12.000 kWh/år.

Bostadsrättsförening Lunds Södra 1

BRF Lunds Södra beslutade att investera i solel. Vi monterade 172 paneler 50 kW från REC på deras två hus. De kommer ge energin ca 46.000 kWh/år.

LKF lägenheter i Lund

Lunds kommunala fastigheter bygger 120 lägenheter med hjälp av Wästbygg AB som valde Alfa Solvind att leverera solpaneler för 76 kW. 270 st paneler tillverkade av Luxor i Tyskland. De kommer att producera el för ca 63.000 kWh/år.

Häggenäs Auto i Hörby

Häggenäs Auto i Hörby satsar på milövänlig solenergi. AlfaSolvind levererade och kopplade in 288 solpaneler, REC 290 W till en total effekt på 84 kW. De ska generera 80.000 kWh el under en år.

Eslöv, Flyinge och Rydsgård

Nya kunder: Gunnar Persson Trollenäs, Lennart Holm Flyinge och Sven-Bertil Persson Rydsgård

Flera nya kunder under hösten 2018

Nya lantbrukskunder under hösten 2018: Göran Lindén och Per Nilsson Staffanstorp, Uno och Znibban Törringer Arlöv, Johnny Nilsson Skurup samt Lars Olofsson Stora Uppåkra

Swedsafe AB i Höör

Öronproppstillverkaren Swedsafe i Höör producerar nu egen solel, ca 10.000 kWh/år med 40 paneler från REC.

85 000 watt på Ättarpsvägen

På en stor maskinhall på Ättarpsvägen i Staffanstorp ligger nu 300 paneler REC 290 W. De utgör tillsammans 85 kW och producerar ca 85.000 kWh per år. Panelerna styrs av optimerare från SolarEdge vilket gör att man har en fullständig övervakning på varje enskild panel.

Östra Herrestad på Österlen

Strax norr om Hammenhög i Östra Herrestad har Christine och Håkan Arvidsson nu fyllt hela maskinhalltaket med BenQ paneler. De ska ge 73.000 kWh per år!

Vacker villa vid Ringsjön

Leif och Eva har nu en snygg solcellsanläggning på sin villa vid Ringsjön. SolarEdge-optimerare på panelerna gör att de har extra bra koll på vad varje panel producerar. 66 stycken BenQ paneler är fördelade på två tak. De ska ge 18.000 kWh per år!

Ringar på vattnet i Staffanstorp

Ytterligare två gårdar i Alberta har nu solceller!

Bengt Jönsson i Kornheddinge

Bengt Jönsson i Kornheddinge kan nu se hur mängden egenproducerad solel ökar för varje dag. Under ett år ska ca 48.000 kWh genereras från hans 162 solpaneler. Varje panel har en toppeffekt på 300W och är tillverkade av AUO i Taiwan. Två växelriktare från Fronius på vardera 20 kW ser till att elen omformas till […]

Per Svensson i Sjöstorp

Per Svensson i Sjöstorp, Dalby valde Alfa Solvind i Skåne som leverantör och installatör av ett solcellsystem. 160 stycken REC Twin Peak paneler på 280 watt styck kommer producera cirka 45.000 kWh per år. Här monterade vi även överspänningsskydd på nätsidan samt en brandmansbrytare.

Första kunden i Torna Hällestad!

Den kloka familjen Inger Valeur och Håkan Wallander blev Alfa Solvinds första kund i Torna Hällestad! Deras solceller är svarta monokristallina BenQ-paneler. De ger 8.600 kWh miljövänlig el per år!

Klasaröds Gård i Blentarp

Tore Svensson föder upp kycklingar och gäss på Klasaröds Gård utanför Blentarp, en verksamhet som drar en hel del ström. Nu har han paneler på taket till maskinhallen som ska ge dem 22.000 kWh miljövänlig el varje år, i minst 30 år!

Tigo optimerar varje panel i Fuglie

En kund i Fuglie ville kunna övervaka och optimera varje panel så vi levererade Trina solar paneler med inbyggda optimerare från Tigo! Ett sådant system passar extra bra när man har skugga på panelerna t.ex från träd.  På bilden syns effekten på varje panel och att där är skugga på de nedre panelerna. Fördelen med […]

Sweden Antique ville ha mer!

Vår kund Sweden Antique utanför Helsingborg lade sin andra beställning av solceller hos oss!

Alfa Solvinds första leverans till Malmö stad!

Malmö stad bygger förskola i Bunkeflostrand och vi får göra vår första leverans av solceller till kommunen! Panelerna har integrerats med taket.

Hylteberga Gård Skurup

På Hylteberga Gård B&B kan gästerna njuta av en vackert renoverad skånsk lantgård från 1800-talet. Nu har gården utrustats med solceller som ger ca 23.000kWh per år.

Villa i Höör 38 paneler

I Höör ligger denna villa som med 38 paneler från BenQ på 275W tillsammans ger en effekt på 10kW. Under ett år bör ägarna få ca 10.000kWh el. Panelerna är monokristallina med både svart bakgrund och svart ram. Wi-fi kortet i Fronius växelriktaren gör att man kan se elproduktionen på datorn och smart-phonen.

Villa i Löddeköpinge 38 paneler

I fint söderläge ligger denna villa som med 38 paneler från BenQ på 275W tillsammans ger en effekt på 10kW. Under ett år bör ägarna få ca 10.000kWh el. Panelerna är monokristallina med både svart bakgrund och svart ram. Wi-fi kortet i Fronius växelriktaren gör att man kan se elproduktionen på datorn och smart-phonen.